80 anys del bombardeig: homenatge a la Barceloneta

Sí, fa vuitanta anys van bombardejar la meva escola, la meva i la de dos-cents quaranta-nou nens més. Encara no era al Guinardó ni jo havia nascut. Però me l’estimo igual com si en aquell moment hagués estat allà. Bé… Parem d’anar al passat i anem al moment.

El dimecres 10 de gener vam anar a la Barceloneta a recordar els vuitanta anys del bombardeig. Primer vam escoltar nens d’altres escoles i de la nostra, l’Escola del Mar. Després vam fer una xocolatada i uns jocs a la platja, que no ens van agradar gaire, perquè al Lluc i a mi ens van dir que no podíem jugar. Però més tard vam anar amb el grup de l’Alba, la Valeria i el Genís, i ens ho vam passar millor.

Potser és una crònica curta, però el bombardeig també va ser curt i, en canvi, va fer mal a moltes més persones de les que us imagineu.

I el Guinardó també recorda

El 16 de febrer vam anar al parc del Nen de la Rutlla per fer un acte de record del bombardeig i d’homenatge a l’escola. Tres alumnes de Garbí van llegir tres cròniques que havien escollit, les més indicades per a aquell acte tan especial, amb coca i xocolata. Va ser molt divertit, però també una mica trist i estrany, la veritat… Una escola amb tanta història, i amb tanta pega. Però així és la nostra petita i gran escola: es recupera de les seves cendres com un fènix.

Laura Patau, Eneida, color Verd

 

Comentarios cerrados