La política i els nens

Vivim moments molt intensos a nivell polític, a nivell de país. Als nens no els passa desapercebut. Pregunten. I què els en podem dir?

Al marge d’ideologies i maneres de pensar diferents, les famílies hem de poder explicar alguna cosa al respecte. Per què convé fer-ho? Doncs perquè els ajuda a entendre una part més de les regles de la societat en què vivim. I que aquestes regles són les que permeten que hi hagi un cert ordre.

Govern, lleis, drets, votacions, referèndums. Igual com passa, en petita mesura, a l’escola i també a casa. Decidim normes entre els que convivim, de vegades volem fer-hi canvis, mirem de posar-nos d’acord, no tots ho veiem igual…

Afortunadament, els nostres fills en saben, d’això, perquè en aquesta escola voten delegats, fan assemblees per expressar el que senten que no va bé, es promou que parlin i escoltin, se’ls acompanya per trobar solucions als conflictes…

I fins on els expliquem? Són nens (persones en procés de creixement), i encara no ho poden entendre tot. Un bon indicador per saber fins on poden assimilar és seguir-los a ells. És a dir, mirem de respondre només al que pregunten, perquè segurament és fins on poden entendre. Més informació de la que ens demanen no la processaran de moment.

De fet, la fórmula de respondre només allò que ens pregunten acostuma a anar bé, en general, per a tots els temes.

La recomanació

Info K. De dilluns a dijous, a les 19.30 h al Super3. És un programa pensat per a nens i nenes de 8 a 12 anys. És l’informatiu dels nens.

Rosa, mare d’una Garbí i d’un Taronger

Psicòloga psicoterapeuta

 

 

 

Comentarios cerrados