Educar en democràcia

Al llarg dels quasi noranta-sis anys d’història de l’Escola del Mar, la nostra tasca educativa s’ha caracteritzat per educar persones de forma integral. Hem educat ciutadanes i ciutadans compromesos i involucrats en la realitat que durant tota aquesta trajectòria ens ha tocat viure.

Des d’una perspectiva d’escola catalana, hem estat i som respectuosos amb la pluralitat de la nostra societat. Aportem als nostres infants experiències d’aprenentatge rellevants, gratificants i que els apoderin, per tal que des d’una educació democràtica i en democràcia garanteixin la cohesió social, la igualtat d’opinió i la inclusió de tots i cadascun dels nostres infants, per més diversos que siguin.

Més que ensenyar

Quan a l’Escola del Mar plantegem els càrrecs, el funcionament de la Vida Social, la reunió de delegats, els colors de l’escola, la resolució de conflictes, els Ambients, els Projectes…, estem fent molt més que ensenyar matemàtiques, plàstica, llengües, música… Estem educant l’esperit crític, la responsabilitat, el diàleg, l’empatia, la capacitat de decidir, l’escolta activa…

En definitiva, estem construint una societat millor, on ciutadanes i ciutadans autònoms i educats en llibertat tindran les eines per treballar per un món millor, més just i més digne.

Teresa Guillaumes,

directora

Comentarios cerrados