“L’escola i el teatre m’enamoren igual”

L’Alba José és la nova tutora de Tortugues, a més, fa l’anglès de parvulari i el taller de teatre de Cicle Mitjà. No és del tot nova a l’escola, però volíem saber més coses d’ella!

Què has après aquests primers mesos dels tortugues?

Festina lente: a poc a poc i amb bona lletra. La grandesa de les coses petites.

Ja havies estat a l’Escola del Mar, oi?

I tant! De fet, la meva vida com a docent ha estat exclusivament a l’Escola del Mar! Fa set anys vaig treballar-hi durant gairebé dos anys, també amb Tortugues i fent anglès.

Què feies abans de treballar a l’escola?

Vaig provar sort en el teatre. I he estat molt afortunada! Vaig entrar a l’Institut del Teatre i he viscut de la interpretació fins ara. Encara combino els dos mons.

I quines obres o pel·lis has fet?

L’última obra ha estat Yerma, de Federico García Lorca, al Teatre Akadèmia. Hi tornem al gener! També he fet alguna aparició a la tele, en sèries com La Riera o El Secreto de Puente Viejo. I vaig rodar un paper petitó al curt Café para llevar, que va guanyar el Goya a millor curt de ficció fa dos anys.

Què t’agrada més, fer de mestre o d’actriu?

Ui… Em poseu en un compromís! Les dues professions m’enamoren igual. Els que em coneixen ja saben que a l’escola faig molt teatre, i això m’omple molt. També us confesso que la feina de mestra és altament creativa, molt enriquidora.

Algun actor o actriu favorits?

La Kate Winslet em va enamorar a Titanic, i ara, amb la seva maduresa, em segueix atrapant. De la terra, m’agradaria compartir escenari amb la Clara Segura.

Quina obra t’agradaria fer amb els alumnes de l’Escola del Mar?

El retablo de las maravillas, un petit entremès de Cervantes.

De quin color ets?

Blanc!

Gràcies i bona sort!

Comentarios cerrados