REFLEXIONS SOBRE LA CRIANÇA

Llibres

Hi cap en una bossa de mà, en una motxilla o en una maleta. No necessita piles ni es queda sense bateria. El pots treure en qualsevol lloc: en una sala d’espera, dalt d’una muntanya, a la vora del mar, viatjant en tren. En qualsevol moment: mentre esmorzes, al llit abans que t’agafi la son.

Per a totes les edats: de roba, de plàstic, amb il·lustracions, amb històries certes, amb històries inventades. Princeses de color blau, animals, cavallers de color rosa, herois, nens vergonyosos, nenes futbolistes, mares inventores… Tothom hi té cabuda.

Ens poden fer riure, aprendre, emocionar, entendre, imaginar, espantar, posar en el lloc de l’altre… Un cop i un altre, tantes vegades com vulguem. És una bona companyia, el llibre.

Passegem per llibreries o per biblioteques. Tinguem llibres ben diferents per casa. Mirem-los plegats amb els fills. L’estona compartida amb un nen tot mirant un conte és molt rica: compartim la mirada, compartim la història i compartim l’emoció.

El llibre és un dels aliments imprescindibles al llarg de la vida. Com amb el menjar, és convenient i recomanable la diversitat, però sempre acabem tenint les nostres preferències, que són personals i intransferibles. Per tant, acompanyem-los en el procés de descobrir què els pot agradar més de llegir.

S’acosta Sant Jordi, abastim-nos de llibres! Llegim!

Rosa

Mare d’una Eneida i d’un Angèlica

Psicòloga psicoterapeuta

Comentarios cerrados