Escacs a l’Escola del Mar

Escacs_2015Escacs a l’Escola del Mar

No trobeu d’allò més interessant un joc on la dama és la peça més poderosa?

A l’Escola del Mar hi ha hagut sempre un lloc per a l’ensenyament i la difusió dels escacs.

Enguany, com ja és habitual cada curs, ens ha tornat a acompanyar l’Enric per instruir els nostres nens i nenes en les normes i estratègies del joc. L’Enric s’està a l’escola durant una setmana, en la qual els nens tenen l’oportunitat d’aprendre noves jugades i posar-les en pràctica fent partides amb els seus companys.

Ara guanyo jo, ara tu, i ara fem taules!

Termes com enroc, escac, ofegat, obertura, clavat, compondre, coronar ja no ens són desconeguts.

Fa uns anys, aprofitant l’interès despertat en els alumnes durant aquestes jornades, l’ampa organitzava un petit torneig, amb força participació i entrega de trofeus inclosa. Malauradament, el tema ha anat perdent pistonada, i fins i tot s’ha deixat de fer l’extraescolar. Nosaltres hem preparat un parell d’exercicis per als nostàlgics.

 

Comentarios cerrados