SANT NICOLAU 2013 – L’experiència de ser mestres

L’experiència de ser mestres

El passat dijous 5 de desembre va ser Sant Nicolau. Segurament a Catalunya per a la majoria de la gent no era més que un dia qualsevol de desembre, o com a molt miraven al calendari i deien:

–  Mira! Avui és Sant Nicolau!

Però en aquesta escola Sant Nicolau és una gran festa. He de reconèixer que jo mateixa fins aquest any no m’he adonat que, per exemple, l’obra que interpreten els nens i nenes de diverses classes és, en definitiva, una òpera perquè tots els diàlegs i acompanyaments ( sense comptar els instruments ) són cantats.

A part de la representació de l’obra, que sempre és fantàstica, al llarg d’aquest dia també es fan altres coses. Per als alumnes de 6è encara es fa més important perquè tenim l’oportunitat de fer de mestres als nens i nenes de les altres classes durant  el matí. Abans, però, a estones hem hagut d’anar amb la nostra parella ( la persona que farà de mestra a la mateixa classe que nosaltres) a observar i  a prendre notes sobre els nens: com es comporten, com treballen… I havent viscut l’experiència puc assegurar que és una meravella: siguis a la classe que siguis ho gaudeixes molt. Ara bé, l’altra cara de la moneda és que durant l’hora i mitja que els Garbins fem de mestres, les mestres de veritat ( diguem-ho així ) passen el matí a la biblioteca  cantant nadales i menjant xocolata desfeta amb pastes. Però quan acabem la feina nosaltres també ens apuntem a la festa!

També arriba el tió… i el porten uns pastorets i pastoretes del Matagalls, prop de la Tordera!

En fi, un dia excel·lent!

En arribar a casa vaig pensar: “ Quin goig ser alumna de l’Escola del Mar! ”

Martina Pijuan

Classe Garbí

Curs 2013-2014

 

Comentarios

Una respuesta para “SANT NICOLAU 2013 – L’experiència de ser mestres”
  1. Montserrat dice:

    Una crònica molt encertada i ben explicada. Enhorabona Martina.