Barçakids a l’Escola del Mar

Article extret de la web del Barçakids.
El Partidet de rugbi a l’Escola del Mar de Barcelona
26/10/2012

Situada al capdamunt del barri del Guinardó, l’Escola del Mar de Barcelona ha participat aquesta setmana en el programa Barçakids. L’entrada principal, custodiada per una majestuosa porta de ferro forjat, recorda a la d’una antiga casa de conte. Mentre l’equip de Barçakids pujava les escales del centre, ja flairaven l’agradable olor de menjar casolà que les cuineres de l’escola preparen cada dia. En definitiva, un centre ple de llum i de vida.

Els nens i nenes d’aquesta escola barcelonina s’han mostrat impacients i receptius al mateix temps, àvids de participar en tot moment. Durant el matí han dut a terme les activitats del programa educatiu: per començar han hagut d’endevinar el valor – ‘Respecte’- que cada escola escull com a eix central del programa. Després de l’esbarjo, ha arribat l’hora de veure els vídeos que fan referència als cinc valors del projecte. Mentre els alumnes s’engrescaven amb els carismàtics protagonistes d’aquest vídeo, el monitor els ha demanat que esperessin el final de l’emissió per començar a comentar-lo. Dit i fet. Un cop visualitzats els cinc vídeos, els infants han aplaudit i xisclat i els educadors han plantejat algunes preguntes respecte al que acabaven de veure. Per exemple, de quin valor parlava un dels protagonistes del vídeo? “E-M-O-C-I-OOOOOOÓ!!!”, ha exclamat un dels alumnes.

Un cop identificats tots els valors del programa educatiu, ha arribat l’hora de posar-los en pràctica en les activitats esportives. Alumnes i educadors, s’han traslladat fins al pati on han fet un escalfament, previ a ‘El Partidet’. Relleus, atrapar la pilota i algunes ‘passades’ per escalfar motors. Un cop preparats, els educadors els han explicat que l’esport que treballarien era el rugbi. Es tracta d’una modalitat semblant al ‘Futbol Flag’, en la qual es practica el rugbi amb un petit banderí que substitueix els placatges, de manera que permet aprendre aquest esport sense lesions. La dinàmica de l’activitat ha consistit en crear quatre equips, del mateix nombre d’alumnes, per tal de simular un joc real. Les normes han estat les pròpies del rugbi, però adaptades a l’edat dels nens i nenes i a les necessitats pròpies del programa. Vestits amb petos grocs i amb una pilota de rugbi, cada jugador portava una tira de roba penjada dels pantalons. Comença el joc: cada participant ha d’intentar prendre-li el mocador al jugador que porta la pilota. Acaba el partit, i després d’un matí intens arriba l’hora de dinar i recuperar forces.

Podeu veure l’article aquí

Comentarios cerrados