ELS DIVENDRES FEM DIBUIX I PINTURA……….

ELS DIVENDRES FEM DIBUIX I PINTURA……….

Els divendres a la tarda durant dues hores aproximadament les mares i els pares de l’escola fem dibuix i pintura a la classe de plàstica de l’Escola del Mar (la classe de l’Àfrica). El nostre mestre és el Xavi Moreno, un  artista professional del panorama pictòric actual, i pel que estem comprovant un gran mestre.

L’activitat porta, que en marxa dos cursos, comença ara el tercer…

Hi ha alumnes que ja han fet i estudiat dibuix i/o pintura, d’altres que no ho han fet mai, i d’altres que de forma autodidacta tenen un rodatge en aquest món.

El Xavi ens ajuda a “perdre les pors” perquè pensa i explica que tothom sap dibuixar, només cal que aprengui a mirar amb l’hemisferi dret o creatiu. Mitjançant tècniques i exercicis aconsegueix que puguem desbloquejar aquest hemisferi cerebral integrador de les facultats visio-espacials i de les habilitats artístiques. D’aquesta manera ens demostra que tots podem crear quan un dia comprovem sobre el paper que hem fet més d’un dibuix aparentment molt difícil o complicat. No penseu que és màgia, encara que ho sembla, sinó tècnica.

Hi ha dos grans blocs temàtics: Dibuix i Pintura. El programa de dibuix treballa i aprofundeix en la percepció, és a dir, la interpretació de tot el que mirem i com ho mirem per poder aprendre a dibuixar. El segon bloc, la pintura, treballem el coneixement del color i la llum, el coneixement  dels instruments que intervenen en el procés de pintar un quadre i el desenvolupament d’habilitats tècniques.

En tots els casos, simplement amb la motivació, l’assistència i la realització dels exercicis plantejats es fan tots els dibuixos i arribem a pintar un quadre. Per molt difícil que sembli.

Els quadres poden resultar d’allò més diferent ja que el plantejament pedagògic pretén canalitzar la creativitat de cada alumne vers la seva pròpia definició. No és un aprenentatge condicionat a una forma de fer concreta sinó a la que individualment cada persona participant desenvolupi.

Actualment hi ha alumnes que comencen, alumnes que porten assistint a classe des d’un inici i alumnes amb bagatge anterior que des  d’altres escoles s’incorporen a aquest grup dels divendres.

El programa de les classes i la metodologia permeten aquestes diferències ja que hi ha una adaptació i acompanyament constant del mestre  en tos els procesos.

Les mares/pares que tinguin un nen/nena encara petit o en edat escolar no han de preocupar-se perquè s’ha organitzat paral·lelament un servei de cangur a la mateixa Escola que permet als pares pintar i dibuixar, i als nens passar-ho bé amb la vigilància que requereixen.

El plantejament econòmic és, com totes les activitats de pares de L’Escola del Mar, molt assequible així com el servei de cangur.

I sabeu una cosa ….és un espai on podem riure, desconnectar, relaxar-nos, distreure’ns aprofundir en la relació amb d’altres persones i simplement dir que ens ho passem d’allò més bé en l’oasi artístic del divendres a la tarda.

Si hi esteu interessats us podeu posar en contacte amb l’Àfrica, la professora de Plàstica de l’Escola del Mar o amb el Xavi Moreno www.xaviermorenoprats.blogspot.com o moreno.prats@hotmail.com

Núria Rivera (mare de Marcel Alebesque de Cucut)

Comentarios cerrados