Iguals però diferents, 10 anys de solidaritat amb el Senegal

A  Diakha Madina, quan arriba la nit tots, grans i petits, es reuneixen al voltant d’una foguera…

Sota el títol IGUALS PERÒ DIFERENTS, el passat dijous 31 de maig es va inaugurar l’exposició “10 anys de solidaritat amb el Senegal “al Casal d’Entitats del Mas Guinardó que va romandre oberta fins el present 8 de juny.

La presentació va donar compte del balanç en el procés de cooperació entre les escoles de Kedougou i Diakha Madina, al Senegal i diverses escoles i associacions del nostre districte que es va impulsar des de l’Escola del Mar com a projecte educatiu i de solidaritat amb una experiència concreta que ha anat evolucionant i engrandint-se durant tot aquest temps.

Des de l’aportació inicial de diferents materials fins la creació d’una biblioteca al poblat, per citar alguns exemples, els nostres fills han tingut i tenen l’oportunitat de participar, créixer i treballar el concepte de solidaritat des d’una perspectiva significativa i crítica.

En un acte emotiu que comptà amb l’assistència del president de l’Associació d’Amics de Diakha Madina i  representants de la Caravana Solidària a l’Àfrica Occidental (entre ells els cooperants Roque Pascual i Alicia Gámez, segrestats a Mauritania el novembre de 2009) els alumnes de l’Escola del Mar van conèixer persones que dediquen part del seu temps i esforç a la cooperació i van poder assaborir els resultats d’aquesta mitjançant imatges, missatges, cançons i contes.

El vestíbul del Mas Guinardó va ser durant una setmana la representació d’aquest intercanvi amb una posada en escena molt visual adaptada per a públic de totes les edats (ja us ho podeu imaginar sabent que l’Àfrica  va ser l’encarregada de dur a terme la decoració).

Per a més informació, pregunteu als vostres fills més petits i us fareu creus de tot el que van arribar a entendre. Felicitats.

… I a poc a poc, sense pressa, els mandinga es retiren a dormir, tot esperant amb il·lusió la propera nit, la propera foguera, el proper conte…HAN KILIN KILIN KUNI

 

Comentarios cerrados