Acta Junta de Ampa 14 de Març de 2011

Acta Junta Ampa Escola del Mar. 14 març 2011.

http://www.apamar.cat/

Dilluns, 14 de març del 2011.

Hora inici 21 h.

Assisteixen 16 pares i mares.

Ordre del dia:

1) Aprovació, si s’escau, de l’acta de la sessió anterior.

2) Informacions de l’últim consell escolar.

3) Informacions casals Setmana Blanca i previsions Casal primavera.

4) Activitats al mes d’abril: Escacs, Bàsquet i Sant Jordi.

5) Altres informacions.

1) S’aprova l’acta anterior.

2) Informacions de l’últim consell escolar.

• La Josefina Pascual ens informa dels punts tractats al consell escolar del passat 23 de Febrer.

• Al més de juny les mestres faran jornada intensiva, aquest fet implica que s’ha de cobrir més franja horària amb monitoratge. Es pagarà una quota extra, per alumne, de 12€ a infantil i 19€ per primària.

• S’està organitzant una intercanvi amb una escola de Prada (Catalunya francesa), ”La bressola “. Es tracta d’una escola rural que fa l’ensenyament en català. La proposta esta adreçada als nostres nanos de cursos de 3º, 4º i 5º, seria a canvi de les colònies. Aquest curs començaria amb la acollida de 33 nens i nenes de la bressola, per iniciar l’experiència. Hi ha prevista una reunió per informar a les famílies d’aquests cursos i veure quina resposta n’hi hauria de cara a acollir durant dues nits a aquests nois i noies. A Internet es pot trobar informació sobre el projecte educatiu d’aquesta escola.

• Es torna a parlar de les proves diagnòstiques que s’han passat als alumnes de 5é curs. La nosta escola presenta uns resultats per sobre de la mitjana comparativament amb escoles de la mateixa zona (tipus B). Es manté un debat envers les conclusions d’aquest estudi, que inclou la clasificació de les escoles en diversos tipus en funció de la combinació de determinades variables (indicadors socioeconòmics, renda, nivells d’estudis dels pares…etc)

Cal doncs una anàlisi més acurada de les dades per tal d’interpretar la informació que ens donen.

• S’informa de la carta de compromís, que, a partir del curs que ve, s’haurà de signar per part de cada familia amb l’escola. S’ha de acabar de concretar el contingut del document, ja n’hi ha alguns models, es tracta d’adaptar-lo a cada cas tan com es pugui. L’objectiu d’aquesta eina és afavorir la implicació dels pares i mares en l’educació dels nens i nenes.

Altres informacions:

• S’informa que un ex -alumne de l’escola ha estat sots campió de Espanya sots 12, en scacs.

• L’Agencia de Salud Pública està fent una campanya contra l’obesitat infantil, amb alumnes de tercer de primària, aquesta inclou mesurar, pesar als alumnes, alguna xerrada etc.…, l’escola s’ha ofert a col·laborar.

• Es comenta la visita a l’escola d’uns mestres de Senegal, dels dies 21 de març al 1 d’abril.

• Dibuix ràpid. El proper 25 de març i coincidint amb el divendres que tocaria curses, es farà al a platja de la Barceloneta l’activitat de dibuix ràpid. Es pretén recuperar el contacte amb el mar, que tant identifica la nostra escola. Es demana pares que puguin ajudar, tant per les curses com pel dibuix. Es recordarà a través del blog.

• Estat de la preinscripció. Aquest proper P3 tan sols hi ha quatre infants amb germans grans a l’escola, i n’hi ha 31 sol·licituts, falta contar les dues places d’educació especial. També ha hagut sol·licituts en altres cursos (3er, 4art i 5é).

• El dia 23 va sortir al Periòdico una entrevista a la Teresa, directora de l’escola.

• Arran d’una filmació que es va fer al planetari, en la qual sortien nens i nenes fent una activitat de la classe, i que es va penjar a la web de l’Ajuntament, i va haver una queixa d’un pare, tot i que havia signat el paper d’autorització de l’escola. Una situació que es va aclarir malgrat els inconvenients que va provocar.

3) Informacions casals (setmana blanca, Primavera i Estiu).

• Es valora positivament el desenvolupament del casal durant la setmana blanca, ja que va haver-hi 35 participants entre parvulari i primària. En general els nanos es mostraven contents amb les activitats. No es va poder portar a terme una activitat prevista, la visita al  Museu de la Xocolata, però si van poder anar a l’Imax.

• Respecte al proper casal de Setmana Santa, de moment hi ha molt poques inscripcions, s’ha allargat el periode de sol·licitud.

• Des de la comissió de casals i en coordinació amb l’empresa (Activa) s’està treballant de cara també als continguts del casal d’estiu. Una proposta es visitar el park-natura. També s’esta mirant si es pot oferir activitat de piscina, reglada als nens de parvulari o si es manté la clàssica “remullada”

4) Activitats al mes d’abril: Scacs, básquet i Sant Jordi.

• El cap de setmana 9 i 10 d’abril esta previst fer les activitats de escacs (dissabte) i de 3×3 basquet (diumenge). Totes dues tenen força implantació, a l’escola.

Es farà la difusió des de la comissió encarregada.

• La setmana cultural, a causa de la coincidència de dates festives, es trasllada a la setmana del 11 al 15, d’abril. Durant aquestes dies es realitzarà el concurs literari i es celebrarà el divendres 15, la festivitat de Sant Jordi, sota el lema “No cal que sigui Sant Jordi per regalar una rosa”. Es farà una pancarta, i, es posarà paradeta de llibres i roses (en menys quantitat que altres anys). Com sempre es demana col·laboració.

5) Altres informacions.

• S’informa de les dates d’algunes colònies de pares, que han canviat. La classe Tarongers marxa el cap de setmana 2 i 3 d’abril, i no al maig com s’havia dit inicialment.

• En Xavi Moreno, responsable de l’activitat de pintura els divendres a les 17h., informa que aquesta activitat, inicialment pensada per fer conjuntament pares i fills, s’ha definit, finalment, com adreçada a adults, pares i mares de l’escola

Es dona per acabada la reunió i es convoca la propera junta per al dilluns 4 d’abril a les 21h.

Comentarios cerrados